IGOTREND, zavařovací krytka na víčko OMNIA 83 mm, 5 ks
Kód: SP-8594014110562Detailní popis produktu
IGOTREND, zavařovací krytka na víčko OMNIA 83 mm, 5 ks
Zavařovací krytka je vhodná pro zavařování v zavařovacím hrnci. Zavařovací krytka s upínací sponou přidržuje stejnoměrně po celém obvodu víčko OMNIA Ø 68 mm k hrdlu sklenice po dobu sterilace a následného chladnutí - zavařování bez použití zavařovací hlavy. Zavařovací krytka vyplňuje ( vytěsňuje ) prostor mezi víčkem a upínací sponou - slouží k dokonalému přitlačení víčka ke sklenici po celém obvodu. Zavařovací krytka zabraňuje mechanickému poškození víčka při nasazování a sundávání spony a tím prodlužuje životnost víčka.
Zavařovací krytka je nezbytnou součástí při zavařování pod upínací spony. Víčka OMNIA před nasazením na sklenice omyjeme v teplé vodě se saponátem, opláchneme je a osušíme. Víčko mechanicky nepoškozené položíme na hrdlo sklenice, která je naplněna maximálně 1 cm pod okraj. Na víčko položíme zavařovací krytku a pak ze strany lehce zasuneme upínací sponu tak, aby zarolované okraje spony seděly mezi víčkem a horní hranou opěrného kroužku sklenice. Je-li spona na středu víčka a zavařovací krytky, zatlačíme dlaněmi na okraje spony tak, aby zaklaply zarolované okraje za spodní okraj opěrného kroužku sklenice. Tím je víčko stejnoměrně přitlačeno ke sklenici.
Naplněné a uzavřené sklenice vkládáme do vody ( v zavařovacím hrnci ). Klasicky zavaříme podle druhu ovoce či zeleniny. Po běžném tepelném zpracování sklenice vytáhneme a necháme je vychladnout cca na 30 °C. Po vychladnutí zavařených sklenic upínací spony a zavařovací krytky sejmeme. Víčka po vychladnutí na zavařených sklenicích drží vytvořeným podtlakem, který vznikl při zavařovacím procesu. Při sterilaci je nutno mít takový počet upínacích spon a zavařovacích krytek, kolik sklenic budeme sterilovat najednou. Sundané upínací spony a zavařovací krytky používáme znovu k zavařování dalších sklenic.
.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.