BANADOR pec na dřevo ALFA - 5 MINUTI, barva měděná
Kód: AFR-10007Související produkty
Detailní popis produktu
BANADOR pec na dřevo ALFA - 5 MINUTI, barva měděná.
Alfa Forni - to je unikátní pec, ve které se snoubí krása s inovací. Společnost Alfa založili v roce 1977 Rocco Lauro a Marcello Ortuso. V současné době ji řídí druhá generace rodiny. Za tu dobu se společnost Alfa vypracovala a stala lídrem ve svém průmyslovém odvětví. Za posledních deset let se prodalo s velkým úspěchem po celém světě více než 500 000 pecí. V ČR během posledních let stoupají pizza pece na popularitě. Však také Itálie a Italové jsou pověstní svou neodolatelnou pizzou. Na pizzu nemusíte vyrážet za hranice, můžete si ji vyrobit sami doma na své zahradě, obklopeni rodinou, přáteli. Přesně tak, jak je zvykem v Itálii. Příprava pizzy je vždy ideální příležitost ke společenským setkáním. Vybíráte pizza pec vhodnou pro svou zahradní venkovní kuchyni? Už nehledejte. Alfa Forni je ta pravá volba.
Funkční design a důraz na detaily v kombinaci s nejlepšími technologiemi Alfa dělají z pece 5 MINUTI mimořádně výkonný nástroj pro vaření, který se dokonale hodí na balkón, zahradu i terasu. Velmi oblíbený model pro zabudování do venkovní kuchyně. Žáruvzdorné dno pece a kopule z ušletchtilé oceli umožňují dosáhnout provozní teploty do 5 minut! Ústí pece na dřevo je navrženo tak, aby maximalizovalo teplo varné komory a aby se pizza uvnitř lépe otáčela. Díky patentovanému deflektoru Alfa vychází teplo z kouřovodu postupně a zajišťuje perfektní tepelný výkon. Sestavení pece zabere 5 minut, stačí přišroubovat vyrovnávací nožičky, vložit kouřovod a komínový nástavec a párty může začít!
- Pec pro přípravu skutečné pizzy při vysoké teplotě. Připravit můzete také chléb, ryby, zeleninu...
- Díky patentovanému deflektoru Alfa postupně vychází teplo z kouřovodu a zajišťuje vynikající výkon.
- Poriďte si domů tuto domácí pec na pizzu a sestavení vám zabere maximálně pět minut.
- Klenba z nerezové oceli a izolace z keramických vláken v kombinaci se žáruvzdorným dnem zajišťují vysoký výkon pečení a pokaždé dokonalé výsledky.
- K pečení vám postačí malá polena o tloušťce maximálně 5 cm.
- Podlahové šamotové cihly jsou téměř 3 cm silné, aby postupně absorbovaly a uvolňovaly teplo a zaručovaly dokonalé pečení.
- Podstava není součástí balení
Technické parametry:
- palivo - dřevo
- rozměry š/v/h - 82/112/68 cm
- rozměr pečící plochy š/h - 60/50 cm
- barva - měděná
- doba nahřátí - 15 min
- pečení pizzy 2 ks / pečení chleba 2 kg
- maximální teplota 500°C
- průměr komínu 150 mm
- dávka paliva 2,5 kg/hod
Jak rozpálit či uhasit pizza pec?
- ve středu pece nebo mírně vpravo od středu vytvořte hranici naskládanou z menších kousků dřeva (použijte podpalovače, které vám pomohou oheň rychle založit)
- po rozhoření nasaďte dvířka pece a ponechejte malou mezeru (3-5 cm) pro proudění vzduchu a lepší rozhoření
- pomalu přidávejte menší polena, abyste vytvořili větší oheň (přikládejte po 15-20 minutách v závislosti na velikosti pece)
- jakmile vytvoříte ideální oheň a uhlíky, posuňte je hráblem na levou stranu pece - oheň by měl být na opačné straně od teploměru
- dno pece očistěte kartáčem
- k měření teploty dna pece použijte infračervený teploměr (není součástí dodávky)
- když má dno správnou teplotu, jste připraveni péct pizzu
- pizzu pečte se zavřenými dvířky s malou mezerou (aby v peci zůstalo teplo a plamen)
- chcete-li oheň uhasit, zavřete dvířka a vyčkejte, než se vytvoří popel
- po vychladnutí pece popel odstraňte nejlépe do plechového kýble
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.